h1

Kurren utklädda till Bögar för en dag

31 maj 2014

 

 

Nyligen tyckte en väldigt känd Homosexuell cis-man att vi transpersoner är ”snarstuckna” när vi kritiserar Corren & Journalisten.se för ett oerhört transfobiskt tilltag:  Correns transtisdag

 

Nåväl, efter att ha fått mig Twittrat att denne vite, homosexuelle cis-man minsann ‘gjort mycket för transpersoner’ tänkte jag att det vore intressant att göra precis samma artikel som journalisten.se producerade för att se om den är så oförarglig som denne kände homosexuelle cis-man som så intensivt tar över vår kamp påstår att den är..

 

”Kurren utklädda till Bögar för en dag

 

Idag har det varit bögmåndag på Kurren. Männen på redaktionen har klätt sig i rosaglitter och kvinnorna i buchiga kängor.

För några veckor sedan gjorde tidningen ett reportage från en skola i Motala som arbetade med att utmana homofobi. Eleverna skulle klä sig i typiskt bögigt.

– Vi skojade på morgonmötet om att vi på tidningen borde göra något liknade och beslutade att måndagen veckan därpå skulle vara bögmåndag, för att utmana våra egna gränser, utmana homobarriärerna, säger Kurrens chefredaktör Lotta Borgström.

Var det många kom klädde sig annorlunda i morse?

– Det var stor entusiasm på mejlen inför bögmåndagen. Men det var lite färre som gick hela vägen, kanske sex, sju personer. Fotochefen Jimmie Nilsson kom i rosaglittrig topp & sk, bögslunga. Andra var lite diskretare och hade satt på sig regnbågsfärgade tröjor. Det var stor munterhet på morgonmötet. Vi hade ett studiebesök på redaktionen, och många av dem höjde på ögonbrynen, säger Lotta Borgström, som var uppklädd i knuttejacka.

Någon reporter som gick utklädd på jobb?

– Tror inte det.

Kommer bögmåndag att vara något återkommande?

– Tror inte det. Nu talar vi om att ha ett hembyggdstema och klä ut oss till Sverigedemokrater i folkdräkt. Under en period hade vi färgtema en dag i veckan. När alla regnbågens färger var uttömda gick vi över till blommigt och randigt. Det har varit olika hyss genom åren på Kurren.”

Oj, gissar att det här skulle leda till ett ramaskri inom Homosexuella kretsar…
Kanske till och med RFSL & QX.se skulle fördöma ett tilltag som det här..

Nu kanske ni tycker att det här var något som vi lätt kan festa bort under ett Stockholm Pride..

 

 

 

 

Men när det gäller transpersoner så gör det ju inte så stor skada, eller?

För att citera vår väldigt vite, väldigt ciskönade & väldigt homosexuelle kändis som kämpar så mycket ”för transfobin”..

”de försöker i alla fall”…

Annonser

2 kommentarer

  1. Feministprojektet ”Veckans FeministPepp” har landat i ditt kommentarsfält! Tillsammans hjälps vi åt att sprida feministiska bloggar genom cyberrymden för tillsammans är vi starka, tillsammans gör vi skillnad!
    Den här veckan är din blogg med bland de peppade! Hurra! Hurra! Läs mer här: http://calleism.wordpress.com/2014/06/24/veckans-feministpepp-21/
    och hjälp oss gärna att sprida pepp!


  2. Hej! Ville bara säga att jag tycker det du gör och skriver är fantastiskt, hoppas du har och i framtiden får ha det lika bra som du är ❤Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: